Банкеръ Daily

Общество и политика

Десетки посетиха безплатната приемна на Мая Манолова в София

S 250 1a003b06 77f7 4e0e 9836 79f34df36cbc
S 250 4630d60f e8bf 4a27 9085 5f6ec8d1a22e

Мая Манолова отвори за втори път новата си безплатна приемна за граждани. Тя направи това за първи път миналата седмица, но се оказа, че интересът към начинанието й е огромен. Десетки записали се дойдоха и днес, за да запознаят Манолова със свои жалби, сигнали, дела, проблеми и казуси.

Представители на медиите не бяха допуснати вътре в приемната, тъй като записаните граждани не са давали съгласието си да бъдат медийно снимани, а споделените от тях проблеми да бъдат публично отразявани.

Заедно с Манолова жалбоподателите се приемат от юридическия й екип и от представители на адвокатски кантори от столицата. Към момента се очертават три групи казуси – такива, свързани със законодателни промени; казуси, произтичащи от монополни злоупотреби и неефективно действие на институции; казуси от лично естество, за които се изисква адвокатска намеса.

В приемната днес се разглеждат както лични жалби, така и сигнали на организации, граждански инициативи и общини, изпратили свои представители. Приемната се намира на пл. „Славейков” в София, на адрес: ул. „Дякон Игнатий” 4, ет. 2.

Поради големия интерес, на обявените телефони 0988 15 73 54 и 02/ 421 76 44, се записват граждани за месец декември, а предстои обявяване и на допълнителни приемни дни на Манолова в София, но и в страната. До седмица тя ще представи пред медиите офиса, екипа и следващата си инициатива.

По-късно Мая Манолова ще присъства на заседанието на правната парламентарна комисия, където се гласуват внесени от нея, в мандата й на омбудсман, промени в ГПК.

Facebook logo
Бъдете с нас и във