Банкеръ Daily

Общество и политика

Десетки хиляди социалисти се събират за традиционния събор на връх Бузлуджа

Традиционният събор на БСП ще се проведе на 27.07.2019 г. /събота/ в местността „Историческа поляна” под връх Бузлуджа. Той ще отбележи 128 години от организираното социалистическо движение в България.

В 10.45 часа, ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите ''Щурчета'' и  духов оркестър „Виво Монтана“ . Преди това, в 10:30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на социалистическата партия и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

В 11.30 часа, на сцената на Историческата поляна, председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово. Художествената част ще продължи в 12:30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13:30 часа, на поляната над хижа  „Малка Бузлуджа”, ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова.

В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на Изпълнителното бюро на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

Днес, на 26 юли /петък/, в 14:00 часа, в зала "Възраждане", община Габрово, ще се проведе разширено заседание на Националния съвет на БСП с участие на областни и общински председатели на партията и общински съветници.

В 16.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата.

В 16.30 часа Корнелия Нинова ще открие ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа "Бузлуджа 2019", а в 18.00 часа ще бъдат обявени победителите. Ще се поднесат венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141 годишнина от Освобождението на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във