Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите започват обсъждания на промени в Закона за политическите партии

Редовното пленарно заседание на Народното събрание ще се проведе от 9 часа. Проектът за програма, която съдържа осем точки, предстои да бъде гласувана в зала.
По предложение на Парламентарна група "Има такъв народ" започват обсъжданията на законопроект за изменение на Закона за политическите партии. Вносители са Ива Митева и група народни представители.

По предложение на парламентарна група "БСП за България" ще има обсъждане и  първо гласуване на законопроект за допълнение на Кодекса за социално осигуряване, който е внесен от Корнелия Нинова и група народни представители.

По предложение на Парламентарна група "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" депутатите ще вземат решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните органи относно незаконни строежи и обекти на територията на Лесопарк „Росенец“, в района на нос „Чукалята“, град Бургас. Вносители са Димитър Найденов и група народни представители.

По предложение на Парламентарна група "Изправи се! Мутри вън!" започват да разглеждат законопроект за допълнение на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., и за преодоляване на последиците. Документът е внесен от Мая Манолова и група народни представители.

Предстои първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, който е внесен от Александър Симидчиев и Атанас Славов.

В дневния ред е и проект на решение за възлагане на Министерски съвет осигуряването на достъп на българските граждани до руската ваксина срещу COVID-19 „Спутник V“. То евнесено от Корнелия Нинова и група народни представители.

Предлага се и изслушване на председателя и членовете на Комисията за енергийно и водно регулиране относно утвърждаването на нови цени на електрическата и топлинна енергия за ценовия период от 1 юли 2021 г. до 30 юни 2022 г., както и предстоящото разглеждане и утвърждаване на нови бизнес планове на ВиК операторите и образуване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги за регулаторен период 2022 г. - 2026 година. Предложението е внесено от Мая Манолова и се предвижда то да се обсъди като точка първа за петък.

В дневния ред е предвиден и парламентарен контрол.

Facebook logo
Бъдете с нас и във