Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите викат Фандъкова в парламента

Депутатите викат на изслушване столичния кмет Йорданка Фандъкова заради финансовото състояние на "Топлофикация София". Точката беше включена като последна в седмичната програма за работа на Народното събрание. Освен Фандъкова в пленарната зала са повикани и председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и изпълнителният директор на топлинното дружество Александър Александров. 

Народните представители искат допълнителна информация от дружеството и Столичната община като негов принципал за предприетите действия за осигуряването на инвестиции за изпълнение на нормите за допустими емисии на азотни окиси, съгласно прилагането на стандартите на Европейската комисия от 2017 г. и решението на Изпълнителната агенция по околната среда за отказ на дерогация на „Топлофикация София“ ЕАД за емисиите. 

"Не е нормално принципалът на това дружество да абдикира от проблемите на столичани“, мотивира предложението Мая Манолова от "Изправи се БГ! Ние идваме!". Според нея заради неизпълнение на нормите за замърсяване на въздуха има опасност дружеството просто да спре да функционира и да остави хиляди домакинства в София без парно и топла вода.

Facebook logo
Бъдете с нас и във