Банкеръ Weekly

Общество и политика

Депутатите ще обсъждат парк "Странджа"

По предложение на депутатите от ГЕРБ Александър Ненков и Лиляна Павлова народните представители ще изслушат министрите на околната среда Искра Михайлова, на регионалното развитие Десислава Терзиева и на инвестиционното проектиране Иван Данов за предприемането на спешни мерки за предотвратяването на презастрояването на природнен парк "Странджа" и наказателни мерки от страна на Брюксел за неспазването на европейското законодателство, които ще последват от това.

БСП и ДПС се съгласиха такова изслушване да има, то ще е в петък от 9.00 часа по идея на левия Петър Курумбашев. Въпреки това той коментира, че ГЕРБ е партията, „която внесе един от най-мазните, лобистки закони за горите през 2012 г., заради което хората излязоха на улицата".

„Това е партия, която даде разрешение за проучване и добив на шистов газ без разрешение, и това е партията, която внесе законопроект за това в България да се гледа ГМО. Но трябва да се поощри вашето израстване и наистина да има изслушване”, заяви той.

За пореден път обаче парламентът с гласовете на БСП и ДПС отхвърли предложението на ГЕРБ в дневния ред на депутатите да бъде включено и създаването на анкетна комисия, която да провери всички факти и обстоятелства около случая с бившия зам.-председател на НС Христо Бисеров, срещу когото има обвинение за пране на пари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във