Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите се събират на извънредно заседание в четвъртък

Поисканото от БСП извънредно заседание на Народното събрание, на което премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан за сблъсъците на конференцията на ГЕРБ, е насрочено за четвъртък. Това се разбира от публикация на сайта на парламента.

На 6 август, само седмица след като депутатите излязоха във ваканция от левицата внесоха искане за свикване на извънредно заседание на парламента. Правилникът за организацията и дейността на Народното събрание предвижда по искане на една пета от народните представители председателят на парламента да насрочи заседание не по-късно от 7 дни след постъпване на искането, независимо от това дали депутатите са във ваканция, или не.

Левицата настоява в дневния ред да бъдат включени две точки: за изслушване на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ. Другата точка, която от опозицията настояха да бъде разгледана, е актуализация на бюджета.

Все още не е ясно дали управляващата коалиция "ГЕРБ - Обединени патриоти" ще се регистрира, за да осигури кворум и да може да се проведе заседанието.

Facebook logo
Бъдете с нас и във