Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите продължават работата по новия правилник

Днес Народното събрание ще има пленарно заседание от 9 часа.

Депутатите продължават своята работа по проекта за Правилник за организацията и дейността на Народното събрание, внесен от Временната комисия за изработване на проектодокумента.

Народните представители започнаха обсъжданията вчера. Спорове по кворума обаче прекъснаха работата им. 

В дневния ред е и разглеждане на проект на решение за създаване на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните български органи във връзка с наложените на 2 юни 2021 година санкции на български физически и юридически лица от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на Съединените американски щати на основание Глобалния закон „Магнитски“ за отговорност при нарушаване на човешки права.

Ако времето на народните избраници стигне, те ще пристъпят и към изслушване на председателя и членовете на КЕВР относно разглеждане и утвърждаване на бизнес плановете на ВиК операторите и образуване на цени на водоснабдителните и канализационните услуги чрез метода „горна граница на цени“ за регулаторния период 2022 – 2026 година. Вносители на предложението са Мая Манолова и Мария Капон.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във