Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите приеха министерските оставки и гласуваха новите министри

Депутатите приеха трите министерски оставки и гласуваха назначаването на новите членове на кабинета „Борисов 3”. На мястото на Валентин Радев в МВР застава досегашният главен секретар Младен Маринов. Новият министър на транспорта е Росен Желязков, който сменя Ивайло Московски. Министерството на регионалното развитие и благоустройството поема Петя Аврамова, на мястото на Николай Нанков.

Цветан Цветанов и Данаил Кирилов защитиха честта на министрите в оставка Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков и провежданата политика от тях в поверените им досега министерства.

"Няма нито едно отстъпление на министрите ни и на декларираните приоритети, които сме направени в пленарна зала. Правителството изпълнява своите ангажименти. Ние не правим десант, ние винаги сме били с хората и сме били в диалог с тях. Това, което имаме като анализ на срещите, които БСП прави, за да представи визията си за България, мога да кажа, че това от самото начало е обречено на неуспех. Защото показвате, че депутатите, които в момента са избрани, не струват нищо. И вие изпращате съвсем нови депутати сред хората. А може би сте си направили една карта, с която искате да направите туристическа обиколка", коментира Цветанов.

БСП отново обвиниха ГЕРБ за инцидента край Своге, заради който си тръгват тримата стари министри. Заедно с ДПС поискаха оставката на целия кабинет.  „Единственият недостатък на проекторешенията е, че са само три, а не са за целия състав на МС”, посочи депутатът от БСП Георги Свиленски.

„Ние сме принудени да се занимаваме с министерски оставки с единствената цел – запазване на властта”, каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

Парламентът най-накрая гласува оставките и назначаването на нови трима министри. Това стана възможно, след като президентът Румен Радев подписа указа за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР. Президентството обяви в сряда, че всички документи вече са внесени и законът е изпълнен. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във