Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите приеха единодушно договора с Македония

Депутатите приеха единодушно декларацията за Договора за добросъседство с Македония. 

„За“ декларацията гласуваха 206 народни представители, „против“ - 0 „въздържали се“ -0 , с което той бе приет единодушно.

Чрез декларацията парламентът изразява очакването си подписването да бъде осъществено в съответствие с предварителните договорености между двете страни, както и готовност да стартира ратификационни процедури в най-кратък срок. Народното събрание предлага Министерският съвет да внесе в Народното събрание ежегоден доклад за изпълнението на Договора, след неговото подписване, ратификация и влизането му в сила.

По-рано премиерът Бойко Борисов апелира в пленарната зала за подкрепа на договора за добросъседство между България и Македония. Борисов дойде в парламента по искане на лидера на БСП Корнелия Нинова. Предстои народните представилите да се запознаят с текста в документа и да го гласуват.

"Би било добре да имаме мандат да подпишем този договор. Убеден съм, че всеки от вас разбира, че е добре да има стабилна Република Македония, хората в тази държава да имат перспективи за нас и за Европейския съюз. Имате голямо благодаря от страна на правителството, ако прецените, че това може да бъде направено", обърна се към депутатите премиерът.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във