Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите отново изслушват Бойко Рашков

Депутатите отново ще изслушат служебния вътрешен министър Бойко Рашков. Изслушването е по искане на ГЕРБ-СДС и е във връзка с нивото на миграционния натиск и нелегалната миграция в България за периода на служебното правителство.

Преди няколко дни народни представители от ГЕРБ обявиха, че натискът на границата ни се е увеличил 12 пъти, а капацитетът на бежанския център в Любимец е почти запълнен. 

Рашков бе изслушван и в сряда във връзка с изнесените от него твърдения за незаконно подслушване на политици и граждани.

В рамките на петъчния парламентарен контрол деветима министри от служебния кабинет ще отговарят на 20 въпроса и две питания на депутати.  Министър Рашков ще бъде питан и за конкретните данни за образуваните досъдебни производства за купуване на гласове. Министърът на икономиката Кирил Петков ще отговаря на депутатите за управлението на европейски пари в подкрепа на бизнеса. За събраните по съдебен ред средства от задълженията към държавата от хазартния бизнес в размер на 700 млн. лева ще отговаря финансовият министър Асен Василев.   

Facebook logo
Бъдете с нас и във