Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите от "Воля" подсигуриха кворума в парламента

Самият Веселин Марешки отсъства от парламента. Идната сряда той ще преговаря с ГЕРБ

Едва от втори опит парламентът събра кворум, за да започне петъчното пленарно заседание. Регистрираха се 125 народни представители - от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля", при 121 необходими. 

Това се случи ден след като лидерът на "Воля" Веселин Марешки  обяви, че напуска парламента без мотиви, само за да се отметне впоследствие. 

По-рано в телевизионно интервю Марешки отново потвърди, че последното решение за излизане или оставане в парламента ще бъде взето след консултации с ГЕРБ. "Ние от "Воля" сме единствените, които не лъжем и си спазваме обещанията", заяви Марешки.

Той отново намери повод да скочи срещу "Обединени патриоти". Според аптечния бос в обществото все още се насажда усещането, че политическите брокери от малкия коалиционен партньор са поредните измамници, настанили се във властта. В последните няколко месеца ни занимавали със сапунения сериал кой ще им води евролистата.

Марешки препоръча на ГЕРБ да "светне синята лампичка" на партньорите си във властта. "Основният въпрос, който вълнува гражданите, е не дали някой се регистрира или не се регистрира, а какви закони приема и дали подобрява живота на хората. Ние не сме политически комарджии, за да залагаме всичко на една карта, както прави малкият коалиционен партньор. Предстоят ни разговори с големия коалиционен партньор, на когото хората са дали доверието си да управлява", каза още лидерът на "Воля". 

Facebook logo
Бъдете с нас и във