Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите от НФСБ няма да участват в личните битки за власт на Корнелия Нинова

БСП превърна днес Народното събрание в разкалян терен за своите вътрешно-партийни избори. За пореден път Корнелия Нинова използва трибуната на най-висшия законодателен орган за собствени политически цели, в опита си да набере преднина пред останалите кандидати в борбата за това кой да оглави социалистическата партия. Това се казва в позиция на партията на Валери Симеонов, изпратена до медиите, по повод днешното провалено извънредно пленарно заседание на Народното събрание.

"Затова цялата отговорност за проваленото заседание днес е на Нинова, която не успя да събере дори собствената си парламентарна група –  пристигнаха 63-ма от общо 78 народни представители на левицата. Напомняме на Корнелия Нинова, че Парламентът е институция, призвана да взима решения по националните и обществени проблеми и не може да бъде използвана за нечия вътрешна употреба", пише още в становището на патриотичната формация.

В него се посочва, че депутатите на НФСБ няма да участват по никакъв начин в личната й битка за власт. "Народният представител е длъжен да участва в работата и редовните заседания на Народното събрание. Но не и - в  личната вътрешно-партийна битка на един провален лидер. А днешното заседание беше точно това", подчертават от партията.

"Ние имаме ясна и последователна законодателна програма и ангажименти, които сме поели пред нашите избиратели, и работим за тяхното изпълнение. Така разбираме работата си", заключават народните представители о НФСБ.

Facebook logo
Бъдете с нас и във