Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала

S 250 928ea545 cfe4 49e1 a852 6c4bf8ad27cb
S 250 3570fff2 69eb 4bb9 b7e1 4d68988ab3da

Депутатите от БСП напуснаха пленарната зала в знак на протест срещу отхвърлянето на законопроекти на левицата за подпомагане на деца с увреждания.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова обяви, че народните представители от левицата отиват при майките и децата, които се събират на протест в градинката между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски" и няма да се върнат в залата до края на деня. "Всичко, което сме им казали, сме го реализирали под формата на закон и тези закони стоят от една година и никой не ги пипа, даже и на комисия не ги разпределят", коментира лидерът на столетницата. Нинова допълни, че ще покани майките на заседанието на комисията по социална политика в парламента, на което ще присъства и ресорният министър Зорница Русинова.

Председателят на БСП каза, че при предходния протест майките също са били поканени в комисията, за да си изложат проблемите и да се търси решение. "Естествено, нищо не се получи. Това беше преди една година. Е, докога", попита тя. По повод плановете на правителството по отношение на помощите за деца с увреждания, Нинова каза, че за да станат те факт, трябва да се гласува закон."Вместо да се губи време тепърва да се внася предложение, да се обсъжда в комисия, нашият закон е тук, приет е в комисия на две четения, какъв е проблемът да се гласува в зала", попита Нинова.

Според нея управляващите проявявали лицемерие - "на думи правят едно, на действие не искат".

Facebook logo
Бъдете с нас и във