Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите извикаха Доган да отговаря пред комисията "Росенец"

С четири гласа "за" и един "против" временната парламентарна комисията за казуса "Росенец" взе решение да извика на изслушване почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. Той трябва да отговори пред комисията законни ли са постройките на територията на лесопарк "Росенец", където се намира и лятната му резиденция. Решението на комисията беше оспорено от депутата от ДПС Хамид Хамид. "Заседанието е едно предизборно шоу на колегите, които на гърба на господин Доган искат да станат пак депутати. Пожелавам им далеч да стигнат", каза той.

Според председателя на комисията Калоян Янков в периода 2016 г. до 2020 г. почетния председател на Движението е пребивавал в сараите без да има разрешение за ползване. Не са плащани и данъци. "Установихме, че от 18 обекта, само четири имат разрешение за строеж. Един от тях има разрешение за ползване, а всички останали нямат никакви документи - нито разрешение за строителство, нито разрешение за ползване. Там се е строяло незаконно в изключително големи мащаби. Има триетажни къщи, които са на морския бряг. Те са изцяло незаконни. Няма и документи за строежите на кея", каза Янков.

В комисията беше изслушан началникът на НСО ген. Емил Тонев. Ахмед Доган и базата в парка в момента не се охраняват от НСО. Но Службата за охрана не е предоставила на депутатите справка колко е струвала охраната на почетния председател на ДПС, въпреки че такава информация е била изискана от парламентарната комисия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във