Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите излязоха в лятна ваканция до 4 септември

Депутатите вече са в лятна ваканция след днешното пленарно заседание. Новата сесия на Народното събрание ще бъде открита на 4 септември, обяви председателят Цвета Караянчева и пожела на колегите си приятна ваканция с положителни емоции.

Днес парламентът гласува предсрочното прекратяване на мандата на Пламен Георгиев, председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Със 120 гласа "за", "против" - 3 и "въздържал се" - 3 депутатите освободиха от поста Пламен Георгиев.

Също така Народното събрание прие на второ четене промените в Закона за забрана на химическото оръжие и контрол на токсичните химически вещества и техните прекурсори. Според мотивите на вносителите, целта на промените е да бъдат допълнени сега съществуващите разпоредби за износ, внос и трансфер на химически вещества и техните прекурсори. С промените в текстовете се прецизира работата на Междуведомствената комисия за експортен контрол и неразпространение на оръжията за масово унищожение към министъра на икономиката.

Facebook logo
Бъдете с нас и във