Банкеръ Daily

Премиерът Стефан Янев:

Депутатите да намерят време за дебат по актуализацията на бюджета

Депутатите трябва да намерят време и възможност да дебатират актуализацията на бюджета, както на държавния бюджет, така и на бюджета на НЗОК и Държавното обществено осигуряване. Това каза в началото на правителственото заседание служебният премиер Стефан Янев. "Без такава актуализация, в следващите месеци, до края на годината и през есента ще бъде особено трудно в условията на задаващата се здравна криза да се полагат мерките от държавата в помощ на бизнеса и стопанската инициатива на гражданите, както и в помощ на здравната и социална система", добави премиерът.

По думите му, за да се избегне социално напрежение наесен, народните представители трябва да следват волята на избирателите си за предвидимост и адекватни действия. Янев определи ситуацията като трудна за прогнозиране и анализ. Той изрази притеснение, че политическата динамика може да се отрази негативно на стабилността в България.

Ситуацията с пожарите е овладяна, обяви министър-председателят. И уточни, че все още има няколко огнища, но те са под контрола на компетентните власти. "Независимо от това, температурите са екстремни", допълни Янев, като призова българите да са бдителни и внимателни, за да не създават предпоставки за нови пожари.

Премиерът припомни, че българският екип, който помагаше за гасенето на пожарите в Северна Македония, се завърна снощи с успешно завършена мисия. Ситуацията и в съседната държава е овладяна. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във