Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутатите чакат Доган в комисията "Росенец"

Депутатите от анкетната комисия "Росенец" искат днес да изслушат почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

Той е поканен на заседанието на временната парламентарна комисия, която има за цел да установи имало ли е незаконосъобразни действия или бездействия на територията на лесопарк "Росенец" край Бургас.

Вътрешният министър Бойко Рашков и представители на прокуратурата са поканени в парламентарната комисия "Магнитски". Двете ведомства трябва да дадат информация за това каква са свършили дотук във връзка с наложените санкции на бизнесмените Васил Божков, Делян Пеевски и бившия зам. - директор на Бюрото за контрол на СРС Илко Желязков.

От Министерството на правосъдието депутатите очакват да чуят какви варианти са предложени, за да се изпълнят изискванията по глобалния закон "Магнистки", без да се нарушава обществения интерес у нас. 

И парламентарната Комисия по ревизията се събира на заседание. В дневния ред на депутатите е включено изслушване на ръководството на "Топлофикация" - София, както и на кмета Йорданка Фандъкова. Поводът - финансовото състояние на дружеството и както и постъпили сигнали от граждани за високи сметки за отопление и топла вода. Народните представители ще изслушат и ръководството на Българския енергиен холдинг относно изграждането на газовата връзка между България и Гърция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във