Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутати от "Воля" влязоха със защитни облекла в парламента

Депутатите от "Воля" Веселин Марешки и Кръстина Таскова се появиха в пленарната зала в пълна карантинна екипировка със защитни костюми. Това накара колегите им от БСП да се възпротивят. Социалистът Валери Жаблянов излезе на парламентарната трибуна и поиска двамата депутати да бъдат отстранени от заседанието с мотива, че допълнително нагнетявали и стресирали обстановката. Той определи отношението на Марешки и Таскова като несериозно.

"В тези дни, когато цяла България е вперила поглед в това избраниците на народа какъв пример даваме, то се оказа, че ние даваме най-отвратителния пример. Във всички новини, докато пътувах към Народното събрание, се говореше, че единствените места, на които не се спазва законът, процедурите и заповедта на ген. Мутафчийски да сме на два метра един от друг и да не се скупчваме, това са ромският квартал "Столипиново" и българският парламент. Затова предлагаме и българските депутати да вземат мерки, за да са безопасни за себе си, за своите близки и за българския народ. Не трябва да превръщаме българския парламент в проводник на заразата. Българите в момента не работят, не получават заплата, затова призовавам всички депутати да са безопасни, за да дадем пример на хората”, каза Марешки.

"Не смятам, че когато българските народни представители си изпълняват задълженията, са нарушители", отговори Жаблянов.

Председателят на парламента Цвета Караянчева посочи, че в парламента се правят всички санитарни мероприятия, всички народни представители са с маски, трибуната на всеки час се хигиенизира. "Правим каквото можем, но не можем да спрем работата на българския парламент", заяви тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във