Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутат от ПП внесе уточнение за пълното мнозинство в парламента

Искрен Митев

Депутатът Искрен Митев от "Продължаваме промяната" опроверга информацията, че политическата сила е намерила част от депутатите, за да осигури мнозинството, което да подкрепи актуализацията на бюджета.

Припомням, че по-рано днес бе публикувано твърдение на Атанас Михнев, направено в Стара Загора, че "Продължаваме промяната" върви в посока да осигури "пълно мнозинство".

От партията на премиера обаче обясниха, че изказването не е цитирано точно.

"Всъщност това е едно извъртане на думите му от човекът, който явно е направил обобщение на изказването. Доколкото знам, сме се свързали с медията, която излиза с тази новина. Защото, когато се изгледа целия запис, може да се види, че никой не е казал нещо такова. Повторил е думи на това, което е било казано преди  - че всъщност ние работим в тая посока или по-скоро се надяваме да стигнем до този тип разрешаване на проблема", коментира Искрен Митев пред журналисти в парламента и заяви очакванията си, че ще се стигне до одобрението на актуализацията на бюджета в зала.

"Депутатите не са хартиени фигурки, ние не можем да взимаме който и да било - това са хора, които са дошли тук с опредени убеждения, да защитават позиция на своите избиратели. Ние досега сме работили с голяма част от народните представители от "Има такъв народ", нека да не забравяме, че нещата, които сме постигнали, независимо как се развиха на тоя етап, ние сме ги постигнали заедно. И не забравяйте, че на нас ни трябва мнозинство от присъстващите в зала – не за всяко решение в Народно събрание трябват 121 народни представители", допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във