Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутат от БСП: 80% от населението е дебилно

Какво каза Мария Захарова - не трябва да се забравя, че ако не беше Съветската армия, 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане така? Или ще кажем ние йок, не, на Гьоринг и Хитлер - ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата. Това каза депутатът от БСП проф. Иво Христов във видео, публикувано на страницата му във Фейсбук. 

Повод за коментара е изказването на говорителя на външното министерство на Русия Мария Захарова, която заяви, че армията на Съветския съюз е спасила десетки хиляди български евреи и че онези, които в края на октомври са оставили надпис върху Паметника на Съветската армия в София нямат никакво понятие за собствената си история. Сред десетките въпроси, които засегна говорителката, е и този "За поредният акт на оскверняване паметника на Съветската армия в София". "Вандалите (не мога да ги нарека другояче) атакуваха паметника буквално преди седмица, но този път надминаха себе си, пишейки надписи с откровено антисемитски характер. Това е особено цинично в светлината на това, че в годините на Втората световна война благодарение на нашите войни успяхме да предотвратим депортацията на евреите от България и по този начин да спасим около 50 000 души от неминуема гибел".

Проф. Христов коментира също, че  "80% от населението е дебилно и не може да се подписва" и за това подобни манипулации работят "безупречно".

Организацията на българските евреи "Шалом" заяви на 3 ноември, че напълно се присъединява към позицията на българското външно министерство, че българският народ е спасил българските евреи. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във