Банкеръ Daily

Общество и политика

Депутат на Бареков става независим

Вече е факт първия депутат от партията на Николай Бареков, който напуска парламентарната група.Това е учителката по биология Ана Баракова, която стана народен представител, след като кандидат-депутатската листа на ББЦ в Пловдив бе разместена от феномена 13/13.

„След изборите бях поставена в ситуация на тормоз. Започнаха чести обаждания по телефона от колеги от партията с цел да се откажа от депутатското си място. Това бяха адвокат Дяко Дяков и Мартин, известен като Данона“, разказа самата Баракова пред Нова телевизия.

„Караха ме да подписвам документи, свързани с ББЦ. Дори ме чакаха в училището, където работя, притискаха директора и нарушаваха учебния процес. Чакаха ме и пред дома ми. Всичко приключи с разбиването на входната врата на апартамента ми. Наложи се за известно време да напусна града, защото се паникьосах“, разказа още тя.

Баракова показа и изпратените ѝ есемеси от колеги, в които пише: „Ани, хората от района търсят мен, обади ми се да се разберем. Има документи за оправяне…“.

„Ани, как може да постъпваш по този начин, аз не отговарям за твоя район. Бях достатъчно коректна с теб. Подиграваш се както с мен, така и с хората…“, гласи друг есемес от секретарката на партията

Баракова твърди, че подписването на тези документи всъщност означава да се откаже от мястото си в парламента. Тя напуска ББЦ, но си запазва депутатското място, ставайки независим депутат.

Facebook logo
Бъдете с нас и във