Банкеръ Daily

Общество и политика

Деница Сачева: Кабинетът няма намерение да подава оставка

Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото има много работа, която трябва да се свърши. Оставката на правителството в настоящия момент няма да промени нищо, а ще доведе до замяна на едни протести с други. При служебно правителство гладни хора ще излязат на улиците през септември и октомври. Това заяви пред БТВ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

"Няма вечна власт, от 20 години съм в политиката и за трети път се връщам в министерството на труда и социалната политика. Кабинетът няма намерение да подава оставка, защото многократно заявихме, че има много работа, която трябва да се свърши", повтори Сачева.

По думите й трябва да се "вслушаме в гласа на хората, които не са на улицата". "Нека помислим за тези, които чакат да получат подпомагането от държавата – лекари, социални работници, да помислим за хората с изтичащи ТЕЛК решения на 31 август, които ще останат без пари, ако няма парламент, който да удължи решенията им, да помислим и за родителите, които не знаят как ще изпратят децата си на училище наесен", продължи да нарежда социалният министър.

Сачева напомни, че според Изборния кодекс този вот трябва да се организира с машинно гласуване, а 2-3 месеца преди редовните избори това ще "доведе до спиралата да се чудим кои са законно организираните избори".

Тя призна, че правителството губи имиджово от това да остане на власт, но смята, че е по-правилното решение от гледна точка на това да се мисли за хората и да се върши работа.

Относно промяната у Сачева, която е била кандидат за депутат от БСП, а сега е министър от ГЕРБ, тя отговори, че думите ѝ по време на предизборната кампания на левицата през 2013 г. са били насочени към хора, които не са част вече от ГЕРБ.

"Винаги говоря за политики, тези и идеи, а не за хора. Човека, за когото са се отнасяли тези думи, го няма вече. Ще дойде време и ще разкажа за кого са били те. От 2009 г. насам ГЕРБ печели 11 пъти избори. Очевидно моето мнение през 2013 г. не е било мнението на мнозинството. Не се отричам от думите си тогава, не правя нищо различно от това, което говоря. От 2016 г. няма нищо, от което да се срамувам в работата си в правителството на ГЕРБ", допълни социалният министър.

Facebook logo
Бъдете с нас и във