Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" ще има свой кандидат за президент

Цецка Бачкова

"Демократична България" ще издигне кандидат-президентска двойка за изборите на 14 ноември. В момента трите партии в коалицията - "Да България", ДСБ и "Зелено движение" обсъждат кандидатури и водят разговори.

"Трябва да си дадем време за дебати във всяка една от партиите и да се говори с кандидатите, които са предложени", заяви Цецка Бачкова от ДБ на фона на обстоятелството, че по-малко от два месеца преди вота все още не е обявен кандидатът за президент.

За отказа на "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев за предизборна коалиция и общи листи с ДБ тя посочи, че това е изпусната възможност да бъде излъчено мнозинство.

"Разбирам ентусиазма, когато си нов в политиката, ние тази грешка сме я правили много пъти, така че не можем да ограничим избора на тези хора, които са решили да влязат в политиката... От наша страна имаше подадена ръка, тъй като все пак българските граждани очакват някаква сигурност да им бъде дадена или поне излъчена на тези избори, сигурност, че може да се създаде редовно правителство, защото иначе може да излъчваме парламенти безкрай", допълни Цецка Бачкова пред БНТ.

По думите й не може да се прецени почтеността на новия политически проект, тъй като още не сме видели хората, с които работи. Според нея почтеността се оценява и във времето, и в изпитанията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във