Банкеръ Daily

Общество и политика

Демократична България се регистрира за местния вот

Представители на Демократична България внесоха 5400 подписа за участие в местните избори през октомври. Това са вторите избори, на които обединението участва.

Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов заяви, че очакванията им са да покажат допълнителна консолидация на подкрепата за движението като реална алтернатива на управленския модел в страната.

„Защото очевидно и особено в София е, че нито Фандъкова може да бъде алтернатива на Мая Манолова, нито Мая Манолова може да бъде алтернатива на Фандъкова. Трябва трета реална автентична алтернатива и ние я даваме с арх. Борислав Игнатов, говоря за софийската надпревара“, посочи Христо Иванов.

От 2 септември Централната избирателна комисия започва да приема документи за участие в предстоящите наесен избори за общински съветници и кметове. Желаещите да се включат в местния вот на 27 октомври партии и коалиции могат да се регистрират всеки ден от 09.00 до 17.00 часа в сградата на Народното събрание (пл. „Княз Александър I”) , а крайният срок за това е 11 септември.

ЦИК вече назначи всичките 265 общински избирателни комисии. Организацията и провеждането на изборите ще струва общо 70,7 млн. лева. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във