Банкеръ Daily

Общество и политика

„Демократична България” предлага Столичната община да увеличи мерките за бизнеса в София

Съветниците от групата на „Демократична България” в СОС излязоха с предложение за новосъздаващия се в Столична община „Гаранционен фонд” за подкрепа на малките и средни предприятия, засегнати от кризата.

Те предлагат фондът да бъде насочен и към самоосигуряващите се лица. Общинарите смятат също така, че размерът му следва да бъде увеличен и увеличението да стане за сметка на преструктуриране на възнагражденията в надзорните и управителни органи на общинската агенция за приватизация и инвестиции, Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия и Специализирания общински приватизационен фонд.

„Месечното възнаграждение на всеки член на изброените по-горе съвети е определено в Правилника за организацията и дейността на съответната структура и е в размер 3-кратен на средната брутна заплата за персонала от администрацията на Столичната община. Предлагаме възнагражденията на членовете в посочените съвети, състоящите се основно от общински съветници, да бъдат намалени и да бъдат определени в размер на една месечна минимална работна заплата в страната”, е мнението на съветниците от „Демократична България”.

„С това - отбелязват те - ще се осигури допълнителен финансов ресурс в размер от около 1 милион лева годишно, който може да бъде насочен към новосъздаващия се фонд. Този допълнителен ресурс ще даде възможност подобни мерки за подкрепа да бъдат предоставени и на гражданите със свободни професии. Считаме, че в настоящата криза подобна стъпка би била израз на солидарност с гражданите на нашата община”

Общинарите-демократи призовават също така столичния кмет да предприеме всички възможни действия за орязване на излишните разходи във времената на криза. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във