Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" предлага мерки за по-добро управление на парк "Витоша"

Групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет е внесла доклад с конкретни мерки, с които Столичната община да се погрижи за Природен парк "Витоша".

В доклада са включени решения на дългогодишния казус с неработещите лифтове, предложения за нови автобусни линии до планината и за подобрения досегашните маршрути. Предлагат се начини за подобряването на грижите за горите и водите на Витоша, както и на условията за ски туризъм.

От групата на демократите припомнят, че от няколко години алармират за неработещите лифтове, липсата на адекватен транспорт и поддръжка. "През януари 2018 г. изобличихме бездействието на Столичната община и призовахме за прекратяване на вредната за планината и за софиянци концесия. Още в предния си мандат общинският съветник Марта Георгиева отправи питане за състоянието на неработещите лифтове  и искане да получи пълната документация по Договора между СОС и “Витоша ски”, както и документите, доказващи безопасността на съоръженията. И двете питания останаха без отговор. Да върнем Витоша на хората беше един от най-важните ни предизборни ангажименти, който препотвърдихме и когато съветниците ни встъпиха в длъжност. През миналата седмица внесохме и предложение в Бюджет 2020 да бъдат предвидени средства за поддръжка на туристическата инфраструктура, както и за адекватен транспорт от и до планината", пише в доклада.

Facebook logo
Бъдете с нас и във