Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" поиска оставката на Бойко Борисов заради АЕЦ "Белене"

Протестът "против" строежа на АЕЦ "Белене", организиран от съюза "Демократична България", ще се проведе по план - в 18.30 часа, пред сградата на Министерския съвет. Това съобщи съпредседателят на коалицията и лидер на ДСБ Атанас Атанасов на извънреден брифинг.

"АЕЦ "Белене" е най-големият корупционен проект на прехода" заяви Атанасов, призовавайки всички, които са против изграждането на втората атомна централа, да се включат в шествието.

Той допълни, че премиерът Бойко Борисов се е скрил зад "маргиналната партия на Георги Първанов - АБВ", която в същото време организира митинг в подкрепа на проекта.

"Борисов лъже своите избиратели. В предизборната програма на ГЕРБ не е заложен. Той управлява с програмата на БСП", каза още председателят на ДСБ.

От "Демократична България" прогнозираха, че загубите за държавата от АЕЦ "Белене" ще бъдат по-големи от тези след фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ). 

Другият съпредседател на съюза и лидер на "Да България" Христо Иванов заяви, че протестът ще е поиска оставката на Бойко Борисов. Иванов подчерта, че Борисов трябва да се яви на избори с истинската си управленска програма.  

"Маските паднаха. Гласуваш за Борисов - получаваш Румен Петков и Румен Овчаров. Борисов се крие зад аверите на Гоце Първанов, за да оправдае своята безотговорност. Виждаме Борисов в ролята на пудел на Путин. От Москва ни съобщават, че нашият министър-председател ще ходи да се среща с господаря на Кремъл", добави бившият правосъден министър. 

Иванов твърди, че лидерът на ГЕРБ нямал смелост да каже на своите избиратели, че отива при руския президент, за да "целува ръка в надпревара с Радев кое е по-вярното момче на руснаците".

"И понеже паднаха маските. Трябва да видим кои сме ние. Всички, които сме против заграбването на България, срещу загробването ни с този енергиен проект, който само ще увеличи руската доминация в страната ни, нека довечера се съберем и да извакаме "оставка", каза още Христо Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във