Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" пита кмета за пукнатините на "Лъвов мост"

Методи Лалов

Представителите на "Демократична България" в Столичния общински съвет отправиха към кмета Йорданка Фандъкова питане, свързано с пукнатините, появили се в асфалтовата настилка на "Лъвов мост". То беше направено от общинския съветник Методи Лалов.

Въпросите са свързани с това дали Столичната община е поставила в обществената поръчка изисквания за това какъв да бъде типът на мостовите съоръжения, както и за проверките, правени на транспортния възел след приемането на строителните и монтажни работи.

"В качеството си на общински съветник съм длъжен да защитавам интереса на столичани при разходването на публичните средства и да следя направената обществена инфраструктура да бъде безопасна, функционална, надеждна, технически и естетически издържана и щадяща околната среда", посочва Методи Лалов.

В питането си той пояснява, че целта на въпросите му е гражданите да получат информация, от която да си направят изводи дали Столична община се е проявила като добър стопанин и дали столичният кмет и неговата администрация са взели най-добрите решения, които да гарантират обществения интерес при проектирането и строителството на мостовете, част от транспортния възел "Лъвов мост".

Facebook logo
Бъдете с нас и във