Банкеръ Daily

Общество и политика

„Демократична България“ отново на протест срещу "гьола Белене"

На 7 юни (четвъртък) ГЕРБ, БСП и ОП ще гласуват рестарта на АЕЦ "Белене" като първа точка в дневния ред. Продължаваме с натиска. Нека утре отново да сме там в 8:30 часа. За това призовава формацията "Демократична България", в която влизат ДСБ, Да, България и Зелените. 

"Само с присъствие пред парламента можем да заявим несъгласието си с кражбата "Белене". Не на енергийната колонизация от Русия. Няма да се извиняваме на Путин, както направи Борисов. Не искаме родината ни да бъде водена на Изток. Искаме Европа и енергиен суверенитет. Трябва да сме там. Споделете събитието, за да стигне до повече хора. Да излезем и да попречим на Коалицията "Кражба", и енергийната мафия да налее нови милиарди в гьола "Белене", казват от партията.  

Тази сутрин членове и привърженици на "Демократична България" излязоха на протест пред Народното събрание срещу рестарта на АЕЦ "Белене". 
Според организаторите на проявата реализирането на проекта "Белене" с междудържавен заем от Русия е в пълно противоречие с направените досега заявления, че държавата няма да дава допълнителни пари за "Белене".

Протестиращите настояха закупеното оборудване за "Белене" да бъде продадено или използвано за АЕЦ "Козлодуй".

В парламента са внесени две проекторешения, свързани със съдбата на проекта "Белене". Те са предложени от ГЕРБ и БСП. И двете партии искат енергийният министър да разработи процедура за избор на стратегически инвеститор в проекта за АЕЦ "Белене" до 31 октомври тази година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във