Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" няма да участва в кабинет на ГЕРБ или БСП

"Демократична България“ няма да участва в правителство на Бойко Борисов или Корнелия Нинова. Ние претендираме да получим мандат от президента за съставяне на кабинет и правителство. Претендираме БСП да подкрепят наше правителство, но няма да подкрепим правителство на Корнелия Нинова". Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов.

Той обясни, че лидерът на БСП Корнелия Нинова е разговаряла с Христо Иванов и е предложила от опозицията да координират наблюдателите си в деня на вота, за да се ограничи възможността за манипулации.

Атанасов съобщи, че ще бъде водач на листа в 23-ти многомандатен избирателен район в София. По думите му, другият съпредседател на обединението Христо Иванов ще бъде също водач на листа в столичен район. Атанасов допълни, че все още е рано да се говори за коалиции в бъдещия парламент.

"Този вот е "за" или "против" корумпираната Борисова държава. Сложете едни ръкавици и една маска и въпреки всички заплахи, идете и гласувайте. Управляващите имат интерес от ниска избирателна активност, защото чиновническата армия чака", призова съпредседателят на "Демократична България" в ефира на бТВ.

По повод факта, че "Демократична България" се регистрира първа в ЦИК за изборите на 4 април, Атанасов обясни, че политическата сила е готова за избори още от лятото, защото са очаквали предсрочен вот.

Съпредседателят на ДБ заяви, че имат сериозни притеснения за организацията на изборите.

"Виждаме, че здравният министър всеки ден има някъде кампания, щял да се кандидатира за народен представител, а здравен протокол за провеждането на изборите все още няма. Това се прави умишлено, основната цел на управляващите е да ограничат избирателната активност", допълни той.

За инцидента на бул. "Иван Гешов", където 16-годишно момче загина след токов удар, политикът посочи, че ако районният кмет Димитър Божилов, който е от "Демократична България", се окаже виновен, ще поеме политическа отговорност. Според него обаче той няма отношение към електрозахранването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във