Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България": Кметът на Пловдив да си готви оставката и да се извини

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов призова за оставката на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Повод за това е, че кметът изключи общинските съветници от обединението от обсъжданията за бюджета на Пловдив, а вчера директно обяви, че причината е участието им в протестите и ги нарече “мишоци”.

“Искам да кажа на кмета на Пловдив да си готви оставката и да вземе да се извини на гражданите на Пловдив и на моите колеги тук”, заяви Христо Иванов. Той говори пред медиите заедно със съветниците от “Демократична България – Обединение” Веселина Александрова ("Да, България") и Йордан Иванов и Добромира Костова (ДСБ). Христо Иванов посочи, че общинарите от “Демократична България” явно не създават комфорт на местната власт, но това е част от работата им. Той изтъкна, че те представляват част от гражданите на Пловдив, които са гласували за тях, и гражданите решават на избори дали работата им в Общинския съвет е градивна.

По думите му кметът на Пловдив Зико си подбира опозицията и понеже опозицията от “Демократична България” не му харесвала, тя била прекалено остра, той отказва на представители й в Общинския съвет да ги включи в обсъжданията на бюджета на общината.

“Г-н Зико е хубаво да научи А и Б на демокрацията. Защото той не е тук, за да тропа по масата и да се упражнява като някакъв средноазиатски дерибей. Той е тук, за да работи за гражданите на Пловдив, които му плащат заплатата”, заяви Христо Иванов. “Имаме една новина за ГЕРБ и за Здравко Димитров: Сталин умря, Тодор Живков умря, времето на дерибейщината приключи”, каза още той.

Лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" посочи, че тази поредна гербаджийска дерибейщина е именно това, заради което хората са на улицата и заради което искат оставки.

Христо Иванов посети и пловдивското село Труд, чиито жители от години протестират заради замърсявания на въздуха.

Повече вижте тук:

https://demokrati.bg/demokratichna-balgariya-kmetat-na-plovdiv-da-si-gotvi-ostavkata-i-da-se-izvini/

Facebook logo
Бъдете с нас и във