Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" кани гражданите да се включат в обсъждането на бюджета на София

След като Столичната община обяви дата и час за общественото обсъждане на проекта за бюджет на София за 2021 г., от групата на "Демократична България" в Столичния общински съвет създадоха публично събитие, за да насърчат гражданите да се включат с въпроси и мнения по време на онлайн обсъждането. То ще се проведе чрез платформата CISCO WEBEX от 16:30 ч. на 01.02.2021 г., като от Столичната община са обещали да публикуват линк за включване в дискусията в деня на обсъждането.

В поканата си общинските съветници се обръщат с призив към гражданите:

“Включете се в общественото обсъждане, за да зададем заедно на столичния кмет поне част от неудобните въпроси за Бюджет 2021:

Ще има ли места в детските градини или пак СО ще се изненада от броя на децата?

Ще продължим ли да дишаме най-мръсния въздух в Европа?

Ще имаме ли работещи дигитални услуги или ще продължим да висим по гишетата?

Ще продължат ли ремонтите на ремонтите?

Ще осъмне ли София с преградени паркове и частни улици?

Ще продължим ли да гледаме как се рушат паметници на културата?”

Събитието ще намерите тук: https://www.facebook.com/events/245756796917118

Припомняме, че въпросът за недомисления достъп на граждани беше повдигнат още при миналогодишното обсъждане от групата на "Демократична България" в СОС, когато предвидената зала не успя да побере желаещите да се включат в дискусията. По време на самото обсъждане кметът на район “Слатина” Георги Илиев предложи да бъдат направени и локални представяния на проекта за бюджет по райони с участието на ресорните зам.-кметове от Столичната община. Въпреки отправената и по официалния ред покана, нито г-н Барбалов, нито друг от ресорните кметове се включи в районните обществени обсъждания, организирани в последствие от кметовете на райони от "Демократична България".

Facebook logo
Бъдете с нас и във