Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" иска проверка на приватизацията на "Булгартабак"

"Демократична България" иска проверка на приватизацията на "Булгартабак". Днес съпредседателят на формацията Христо Иванов отиде на проверка на склад на "Булгартабак" в с. Айдарово, Благоевградско, охранявана от създадената от премиера Бойко Борисов фирма "Ипон".

"Демократична България" ще пусне сигнал и искане до Агенцията по приватизация да направи проверка дали се изпълняват следприватизационните ангажименти след продажбата на "Булгартабак холдинг". Също така формацията пита дали "Булгартабак" е една от обявените от главния прокурор Иван Гешев 28 приватизационни сделки на прехода, които влизат в полезрението на прокуратурата. 

"Това, което ни интересува, не е поредната далавера, а моделът на призатизация, в който българските институции са впрегнати да си затварят очите. ГЕРБ дойде на власт в името на това да разруши този модел, но всъщност направи обратното. Това е моделът, в който по документи пише едно, а на практика се върши друго. Модел на плячкосването", коментира Христо Иванов. 

Според него някои от ангажиментите по приватизационния договор за „Булгартабак“ още са в сила.

„Много ни е интересно дали Иван Гешев е включил сделката с „Булгартабак“ в предмета на своите проверки и интерес“, коментира той.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във