Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" иска оставката на министър Танева

"Демократична България" иска оставката на министъра на земеделието Десислава Танева. Съюзът на ДСБ, "Да България" и Зелено движение се позовава на думи на Танева по време на заседание на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство: "Да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред". 

Извънпарламентарната цитира още едно изказване на агроминистъра: "Аз ви предлагам да се придържаме, че нямаме такива измами и всичко е наред, защото иначе и това (финансиране) ще ни спрат. В крайна сметка ние изпълнихме това, което браншът искаше. Но сега да се хвалим какви измамници сме? Утре нали ще кажат – значи не трябва да получавате тази помощ!"

Според "Демократична България" Танева арогантно предупреждава хората от сектора да си мълчат за проблемите в програмата „Обвързана подкрепа“, за да не спрат европейските пари.

Коалицията коментира, че злоупотребите с еврофондове съдействат за обогатяването на единици, близки до властта, унищожават конкуренцията в цели отрасли и водят до бедност, социално неравенство и образуване на монополи.

След тази откровена защита на измамите с европейски средства, тя не може да остане министър нито минута повече. Корупционното “усвояване” на еврофондове се е превърнало в емблема на управлението на ГЕРБ, обобщават от "Демократична България"

Facebook logo
Бъдете с нас и във