Банкеръ Daily

Общество и политика

"Демократична България" иска оставката на Борисов заради срастване на държавата и мафията

Започна протестът на "Демократична България" пред сградата на Министерския съвет.

В своето изявление съпредседателят на извънпарламентарната опозиция Христо Иванов съобщи, че протестът е за оставката на премиера Бойко Борисов. "Борисов трябва да поеме отговорност, че запази охраната от НСО на Доган и Пеевски. Насочваме се към Съдебната палата, за да поискаме оставката на главния прокурор Иван Гешев. Той наруши конституцията на страната, организирайки рейд в президентската институция", заяви Христо Иванов. 

По думите му президентът Радев е бил наказан публично, защото е посмял да каже истината - гардовете на НСО охраняват Доган и Пеевски без причина. "Това е част от срастването на българската държава и мафията. Доган и Пеевски имат нужда да демонстрират, че те са държавата, че силата е в тях, че са над закона", каза още бившият правосъден министър от второто правителство на Борисов. 

Иванов смята, че прокуратурата действа избирателно, защото не е проверила държавната вила, от която са изтекли снимки, които показват "пачки с евро и злато за до 2 млн."

Той разкритикува лидера на БСП Корнелия Нинова, която се включи в протеста пред сградата на президентството по-рано днес.

"Тя не каза нито веднъж името Гешев, не спомена нито веднъж прокуратурата. Изглеждаше като човек, който е дошъл да прави молебен за хубаво време, защото не назова причината, която я е извела на това място. Това са политици, които преди седмица, когато Гешев представи доклада за дейността на прокуратурата, не са му задали нито един въпрос", заяви Христо Иванов.

Той добави, че Гешев е бухалка, открито е застанал на страната на сараите. "Оставка, каскет! Оставка, бухалко!", завърши Иванов.

Facebook logo
Бъдете с нас и във