Банкеръ Daily

Общество и политика

„Демократична България” дарява на Столична община мобилно приложение за гласувания, анкети и допитвания

S 250 34124790 4e6b 436f b281 5a96ee0a0818
S 250 ce5415dc b8eb 438a bad4 ef3ebbeb0ce9
S 250 fb46dcaa f9bd 4898 b293 57c987104f1b
S 250 3f64afdb 038e 48cf b4ab 2630b30868e3

„Убедени сме, че дигитализацията ще превърне София в по-ефективен, по-гъвкав, по-прозрачен и по-удобен за гражданите и бизнеса град, затова предлагаме на Столична община (СО) да приеме от „Демократична България – обединение“ дарение на софтуер vote.sf.” Това заявяват в писмо от обединението.

Мобилното приложение позволява двупосочна комуникация между дадена организация и потребителите, а всеки инсталирал vote.sf на мобилния си телефон ще може да получава актуални новини, да следи активни кампании, да получава известия и да изразява предпочитанията си по актуални въпроси.

„Чрез него служителите от всички структури и звена на централната и районните администрации на СО ще могат да участват в провеждане на гласувания, анкети и допитвания, а общинските съветници ще могат да гласуват присъствено (или неприсъствено) при вземане на решения в постоянните и временни комисии на Столичния общински съвет (СОС), както и при участието им в работни групи, комитети и други колективни формирования, свързани с работата на общината”, уточняват от „Демократична България”.

Обучението на администраторите на приложението от СО и СОС, както и неговата поддръжка за периода на използването му също ще бъдат изцяло за сметка на дарителя и напълно безплатни за СО, СОС и всеки друг ползвател от СО. 

„Дарението е логично следствие от ангажимента ни да работим за дигитализацията на Столична община, поет от „Демократична България” към гражданите на София още по време на предизборната кампания на последните местни избори”, казват още от обединението. От там допълват, че проявления на същия ангажимент са и предложената от тях още в края на миналата година Стратегия за дигитализация на СО, „създадената по наша инициатива към СОС Работна група по дигитализацията, както и редица други наши предложения, целящи да доближат работата на общината до съвременните дигитални стандарти”.

Facebook logo
Бъдете с нас и във