Банкеръ Daily

Общество и политика

Демерджиев и гръцкият му колега ще обсъдят мигрантски проблеми

Гръцките медии поставят акцент върху днешната среща на българския министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и гръцкия му колега Такис Теодорикакос в Александруполис. Сред основните обсъждани теми е и преминаването на нелегални мигранти от България в Гърция, пишат медиите в южната ни съседка.

Атина настоява България да засили контрола по границата с Турция, както и на гръцко-българската граница, за да не се допуска нелегално влизане на мигранти в южната ни съседка, пишат гръцките медии.

Журналистка, работеща по темата за движението на нелегалните мигранти, заяви в национален ефир днес:

"В последно време трафикантите променят пътя за нелегално влизане, защото Гърция е блокирала добре и охранява границата. Слабото звено явно е България. Мигрантите признават, че влизат в България и от там се движат в две посоки - директно към други европейски страни или влизат в Гърция през българската граница".

Гръцкото правителство, медиите и жителите на област Ерос- Северна Гърция очакват със засилен интерес резултати от срещата на двамата министри на вътрешните работи днес в Александруполис.

Гръцкият министър по защита на гражданите Теодорикакос съобщи преди срещата, че двете страни трябва да дадат ясен сигнал пред европейските партньори, че съвместно защитават отговорно външните европейски граници. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във