Банкеръ Daily

Общество и политика

Делото за шпионаж срещу Николай Малинов започва на 26 октомври

Делото за шпионаж срещу лидера на партия „Възраждане на отечеството“ Николай Малинов започва на 26 октомври.

В разпоредително заседание днес Специализираният наказателен съд не е открил процесуални пречки за даване ход по същество на съдебния процес, съобщиха от прокуратурата.

Малинов е подсъдим за престъпление против републиката. Той е обвинен,  че се е поставил в услуга на чужда организация , за да ѝ служи като шпионин с цел да издава информация, представляваща държавна тайна.

От спецпрокуратурата припомнят, че в хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са били изготвени две компютърно-технически експертизи.

Направени са били графологична експертиза на събраните доказателства и анализ на справките и документите, относими към предмета на доказване.

Пред съдебното делото Николай Малинов, който е издигнат от партията си за кандидат - президент, каза пред БНР, че независимо какво ще е решението на съда, ще продължи да се занимава с русофилска дейност.

„Това, което ни отличава от другите, е, че на каузите, с които говорим за мир и сътрудничество, симпатизират и леви, и десни хора. Смятам за успех това, че ще се явим като контрапункт на тази вакханалия и простащина, които царят“, заяви Малинов, който е издигнат от партия „Русофили за възраждане на отечеството“ за кандидат-президент. Партията ще се яви самостоятелно на парламентарните избори.

Традиционните ценности – силна държава и многополюсен свят, мир и сътрудничество между Изтока и Запада. Това са приоритетите на Малинов и подкрепящите го.

„Който и да бъде избран за президент, той ще се нуждае от легитимация и в обществото, и в чужбина, че неговите опоненти са били от русофили до русофоби, от фашисти до антифашисти“, допълни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във