Банкеръ Daily

Общество и политика

Делян Добрев вече не е депутат

Народното събрание прекрати правомощията на депутата от ГЕРБ Делян Добрев.Гласуването на оставката му бе включенo извънредно в дневния ред на парламента. "За" неговото отстраняване гласуваха 96 депутати, 7 бяха "против", а трима се въздържаха.

Във вторник пресцентърът на ГЕРБ съобщи, че е Добрев е разговарял с лидера на партията и министър-председател Бойко Борисов. Подал оставка заради "поредна фалшива новина", която му "преляла чашата на търпението му". Не искал повече името му и това на ГЕРБ да бъдат петнени.

Преди дни "Бивол" публикува материал, в който се казва, че майката на Делян Добрев, неговата братовчедка и кумът му са придобили жилища в София в ново строителство за 270 евро на кв. м.

Реално Делян Добрев напуска парламента при втора подадена оставка. Миналата година той хвърли оставка заради скандала "Кумгейт". Тогава обаче структурите на ГЕРБ в страната го подкрепиха, а парламентарната група отхвърли оставката му. 

В телевизионно интервю в сряда Добрев съобщи, че остава областен координатор на ГЕРБ в Хасково и засега няма да излиза от политиката. "Сега съм доубит в политическия смисъл на думата. Това, което се случва в политиката – нападки и клевети, са неприятни неща и не съм от хората, които споделят поговорката: Ти го плюеш, той си мисли, че дъжд вали", коментира ексдепутатът.

И добави: "Аз имот нямам, живея в апартамент на майка ми, но под наем, защото жилището е на фирма на майка ми. Всеки месец превеждам по банков път 1200 лв. наем."

Facebook logo
Бъдете с нас и във