Банкеръ Daily

Общество и политика

Делян Добрев ще депозира оставката си в парламента

Тежко е за мен, който не съм влязъл в политиката "от задната седалка на един мотор", а съм извървял честно своя път с работата си, да чувам всяка вечер в новините какъв измамник съм. Всичко това ме омерзи и струва прекалено скъпо на моето семейство. Това каза пред съпаратийците си в Хасково Делян Добрев, цитиран от пресцентъра на ГЕРБ. Срещата беше по повод политическата криза в Хасково и на нея присъстваха местните ръководства на ГЕРБ от цялата хасковска област.

Въпреки подкрепата, която Добрев получи от активистите на ГЕРБ от Хасково пред тях той заяви, че днес все пак ще депозира молбата си за напускане на парламента. Така решението дали да остане депутат ще бъде в ръцете на колегите му от парламентарната група. Има вероятност те да не я приемат.

Преди това почти всички местни структури на ГЕРБ, народни представители и евродепутати подкрепиха Добрев чрез декларации и го призоваха да преосмисли решението си за напускане на политиката. Същото направи и вицепремиерът и съпредседател на "Обединените патриоти" Валери Симеонов, коалиционен партньор на ГЕРБ. Решението си за напускане политиката Добрев обяви в неделя след среща с премиера Бойко Борисов.

На срещата с областната сруктура в Хасково присъства и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който застана твърдо зад Добрев. "Срамувам, се че подкрепихме Добри Беливанов за кмет на Хасково. Този човек няма място в ГЕРБ ", заяви той. Цветанов посочи, че Добрев е политик със знания, експертиза и затова не трябва излиза от активната политика. "Със скалъпени пасквили и лъжи БСП атакуваха именно Делян Добрев, защото той е успешен и ценен като експерт.", каза още Цветанов.

Преди началото на срещата Цветанов каза, че на нея е поканен и кметът на Хасково Добри Беливанов, от когото ГЕРБ оттегли доверието си преди седмица. Той обаче не дойде. В понеделник Беливанов подписа оставките на двамата свои заместници - Евгени Консулов и Милена Трендафилова, които миналата седмица подадоха оставки и заяви, че ако го изключат от ГЕРБ ще продължи работата си като независим кмет.

Facebook logo
Бъдете с нас и във