Банкеръ Daily

Общество и политика

Делян Добрев: Йончева е мой палач и убиец

Под достойнството ми е да отговарям на клеветите на Елена Йончева и да занимавам парламента, каза депутатът Делян Добрев при дебатите за оставката му. Той обяви, че ще си потърси правата в съда.

Добрев се обърна към Елена Йончева с думите: "Вие ще се запомните като мой палач и убиец в политиката. Без съд и присъда, така както вие от Комунистическата партия си знаете".

Политиката никога не е била самоцел за мен, нито пък властта, отбеляза още Делян Добрев по време на дебатите по своята оставка. "Водел съм се от собственото разбиране къде съм най-полезен за обществото. Поглеждайки назад, за тези 10 години има много неща, които съм горд, че съм свършил и мога да споделя с вас. Мои са предложенията за Закона за акциза и данъчните складове“, даде пример той.

"Направихме множество промени в Закона за енергетиката, избрахме независим състав на КЕВР, създадохме нов модел за ценообразуване“, допълни Добрев. Той отчете, че са напреднали и в посока на либерализацията на енергийния пазара.Добрев заяви, че е горд, че тези промени са гласувани със 100% подкрепа в пленарната зала.

Той отчете, че е подписал първия договор за намаляване на цената на газа. "Получих голяма подкрепа в последните 3 дни и съм изключително благодарен на всички, които ми изпратиха смс-и, създадоха "Фейсбук" групи, направиха пресконференции - това е истинската оценка за моята работа и аз се гордея с това, което съм постигнал. Благодаря на всички за тази безпрецедентна подкрепа", каза Добрев.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във