Банкеръ Daily

Общество и политика

Делян Добрев хвърли оставка

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев е подал оставка, съобщава пресцентърът на управляващата партия.  В съобщението се казва, че Добрев е разговарял с лидера на партията и министър-председател Бойко Борисов.Делян Добрев подал оставка заради "поредна фалшива новина", която му "преляла чашата на търпението му". "Не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени", заявява Добрев. 

Преди дни "Бивол" публикува материал, в който се казва, че майката на Делян Добрев, неговата братовчедка и кумът му са придобили жилища в София в ново строителство за 270 евро на кв. м.

От партийния пресцентър уточняват, че оставката на Добрев е знак на солидарност и с колегите, които "спазиха моралния стандарт на ГЕРБ и напуснаха постовете си само заради съмнения".

По този начин Добрев за втори път се опитва да се оттегли от депутатското си място в мандата на този парламент. Миналата година Делян Добрев подаде оставка заради скандала "Кумгейт". Тогава обаче структурите на ГЕРБ в страната го подкрепиха, а парламентарната група отхвърли оставката му. 

Само в рамките на днешния ден вече трима представители на ГЕРБ подадоха оставки. Първо зам.-областният управител на област София Томи Николов подаде оставка. После бе съобщено, че кметът на Созопол Панайот Рейзи се е оттеглил от поста си и от структурите на ГЕРБ. Рейзи обаче опроверга отчасти информацията, като разясни, че е напуснал само мястото си в управляващата формация, но остава в местната власт. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във