Банкеръ Daily

Общество и политика

Децата в Бургас ще могат да излизат след 20 ч. само с придружител

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат от днес в област Бургас. Това стана ясно от заповед на директора на регионалната здравна инспекция. Причината е повишеният брой на заболели в региона. 

Носенето на защитни маски става задължително и на открити места. Изключение ще бъде направено за децата до 6-годишна възраст.

Въвежда се вечерен час за лицата до 18 години. Те няма да бъдат допускани на обществени места без придружител от 20 часа до 6 часа сутринта.

Преустановяват се всички събития от спортен или тренировъчен характер на открито или закрито. Това включва и националните или международни състезания.

Преустановяват се и посещенията на пазари и тържища. Изключение има за тези, които са регистрирани да продават само хранителни стоки.

Не се допускат сватби и погребения с присъствие на повече от 10 души.

Преустановява се провеждането на планов прием в лечебните заведения. Изключение ще бъде направено за трансплантациите на органи, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични заболявания, инвитро процедурите, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

Контролът по спазването на мерките ще се извършва от служители на местната власт и полицията.

Новите мерки са в сила до 31 март. За последното денонощие новите случаи на COVID-19 в област Бургас са 496.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във