Банкеръ Daily

Общество и политика

Дебатът за бъдещето на НСО е отворен, оповести Милен Михов от ВМРО

„Военното разузнаване не е само това разузнаване, което ни е познато от трилърите и филмите на шпиони, работещи под прикритие. Хората, които работят в тази служба, не можем да ги определим като военни информатори. Те са си военни разузнавачи и преименуването е връщане към една утвърдена традиция на една специализирана държавна институция. Това е първата разузнавателна служба в нашата история, създадена преди повече от 120 години.“ Това пред БНР депутатът от ВМРО и "Обединени патриоти" Милен Михов, член на Комисията по отбрана в Народното събрание. Преди да бъдат разгледани промените в Закона за военното разузнаване той посочи, че преименуването на Служба „Военна информация“ на „Военно разузнаване“ е „нормализация както на названието, така и на отношението към тази служба“.

Относно охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски Милен Михов заяви, че „не е чак толкова необходимо“ и добави, че „разходите за това са значителни“.

"Въпросът е изцяло за бъдещето на Националната служба за охрана. Дали ни е необходима такава структура или това е една функция, която трябва да се изпълнява от МВР със съответните специалисти и съответната структура. Ние от ВМРО смятаме, че такава структура извън МВР е унаследен анахронизъм от времето на социализма (УБО – бел. ред.). Дебатът е отворен“, посочи той.

В коментара си по заявката на БСП за пореден вот на недоверие към правителството с мотив корупция Милен Михов посочи, че за него това е закъсняла реакция. „Очаквах, че още преди месец, след като приключи извънредното положение, БСП под водачеството на г-жа Нинова отново ще развее бойните знамена и ще постави щиковете върху пушките. Това е видяно. Съмнявам се, че разчитат на някакъв успех. Има две цели – едната е вътрешнопартийна: г-жа Нинова трябва да се утвърди като водач, ярък борец срещу правителството и г-н Борисов с цел вътрешнопартийните избори, и другата е елемент от предизборната кампания, която може би гражданите не забелязват, но тя започна с пълна сила“, обясни депутатът.

Михов смята, че неговата политическа сила ще подкрепи парламентарна комисия, посветена на липсващите в бюджета милиони левове такси от хазарт. „Мисля, че комисията ще бъде създадена. Друг е въпросът докъде ще има възможност да разкрие цялата или почти цялата истина“, изтъкна той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във