Банкеръ Daily

Общество и политика

ДБГ се отказа от евроизборите

"Движение България на гражданите" отказва да участва в поредната братоубийствена битка между десни партии на предстоящите Европейски избори. В съобщение до медиите от формацията посочват, че през изминалите 6 месеца са провели задълбочени преговори с представители на всички партии от автентичното център-дясно пространство.

"Усилията ни да изградим широко демократично обединение, основаващо се на принципите на равнопоставеност и партньорство бяха отхвърлени. Желанието ни да работим заедно за излъчването на най-малко един евродепутат, който без колебания да стане представител на автентичната десница в групата на Европейската народна партия, получи насрещен отказ", се обяснява в писмото.

В позицията се казва още, че на предстоящите Европейски избори българската десница ще се яви разделена – едната част се съюзи с ГЕРБ, другата участва в тактическа коалиция, третата ще се яви самостоятелно. Според ДБГ нито един от тези 3 формата няма силите или желанието да спре популизма и да разбие корупционния модел на управление в държавата. Докато продължават деструктивните действия и битките за надмощие вдясно, демократичните хора винаги ще губят войната за България.

"Ето защо, ние от "Движение България на гражданите" считаме за най-морално в тази ситуация да не участваме в предстоящите избори за Европейски парламент", заявяват от партията. През следващите месеци ДБГ ще работи усилено за подготовката на партията за явяване на местните избори през есента на 2019 г., на които ще участва с всички сили в борбата за събаряне на феодалните крепости на ГЕРБ и БСП в българските общини.

Facebook logo
Бъдете с нас и във