Банкеръ Daily

Общество и политика

ДБГ призовава партийните лидери да не посягат на протеста

"Движение България на гражданите" излезе с декларация, в която призовава лидерите на коалиции и политически партии в България да не посягат на протеста „Да спасим демокрацията“ . "Настояваме да не се развяват партийни знамена, а политически ръководители да не се изявяват на микрофона в опит да подсигурят политическото си бъдеще", казват още от партията.

От ДБГ определят като чиста и автентична енергията на протеста и като справедливи исканията за оставка на Борисов и Гешев, за въвеждане на машинно и електронно гласуване и за свикване на Велико народно събрание с цел създаване на нов баланс между властите.

"Всички демократи, партийни или безпартийни, десни или леви, либерали или консерватори, трябва да участваме в протеста, за да сменим заедно грабителския модел на управление на Бойко Борисов с демократичен. Ако някой партиен лидер се опита да заграби микрофона на протеста за себе си, следва да бъде изгонен. Партиите трябва да направим крачка назад, за да запазим и подкрепим усилията на гражданското ни общество", завършва декларацията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във