Банкеръ Daily

Общество и политика

ДБ ще подкрепи Бойко Рашков за шеф на КПКОНПИ

"Демократична България" ще подкрепи промените, заложени в антикорупционните закони, както и кандидатурата на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков за шеф на Антикорупционната агенция. Това обяви правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова. Ако се налага редакция - тя няма да бъде по философията на закона, уточни тя.

"В предходната седмица "Демократична България" даде много ясно своето становище. Ние считаме, че трябва да бъде излъчен премиер от първата политическа сила, че трябва да се концентрираме върху програмата, която беше изработена в рамките на първия мандат. ДБ има и свои специфични конкретни мерки, които също предлага, така че нека оставим време за спокойни разговори следващите дни. Не искам да спекулирам", заяви Йорданова.

Днес (19 юли) мандатоносителят БСП проведе с "Продължаваме промяната" преговори за съставяне на правителство. От ПП са поискали мандатът да бъде задържан, докато бъде приетo антикорупционното законодателство. Лидерът на левицата Корнелия Нинова обяви, че вероятно срещата с "Има такъв народ" ще се състои утре, след което и с "Демократична България", които са пожелали да бъдат последни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във