Банкеръ Daily

Общество и политика

ДБ се е регистрирала електронно и за предишните избори

"Демократична България" се е регистрирала електронно и на изборите през април, и на тези през юли месец, без да има създадена спънка, съобщи пресцентърът на коалицията.

Това се случва в момент, в който ДБ води спор с ЦИК и РИК-Стара Загора, които отказаха регистрация на листата на обединението, тъй като внесените документи не са подписани хартиено. 

“Сега изведнъж, когато решихме да се регистрираме рязко се оказа, че има проблем. ЦИК е изпратила във всички РИК-ове да се направи проверка на всички наши електронни регистрации. Това е битка с технологични динозаври, които трябва да разберат, че ние сме в 21-ви век”, заяви Ивайло Мирчев.

“За нас това е целенасочена акция. Не знам от кой все още. По-малко от два часа след като стана ясен проблемът с електронното подписване Бареков внесе една жалба, която е публична. Може да я видите, тя е доста грамотно написана. Такива жалби не се пишат за два часа. Това, без да искам да звуча конспиративно, означава, че някой се е подготвил. Някой си Ципов, който е представител на ГЕРБ там, е бил най-яростният радетел на това “Демократична България” да бъде изхвърлена от изборите”, каза още Ивайло Мирчев.

След заседанието на ЦИК в четвъртък стана ясно, че може да бъде преразгледана регистрацията на листите ни в още 7 МИР-а, където документите също са подадени с електронен подпис.

Лидерът на ДБ Христо Иванов заяви, че отказът за регистрация на листата е политически атентат.

Сега казусът ще се решава от Административен съд - Стара Загора

Facebook logo
Бъдете с нас и във