Банкеръ Daily

Общество и политика

ДБ подкрепя Андрей Гюров за управител на БНБ

Христо Иванов - ДБ и Андрей Гюров - ПП

Парламентарната група на „Демократична България“ единодушно ще подкрепи кандидатурата на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров за нов управител на Българската народна банка. Това съобщи пред журналисти в Народното събрание председателят на групата Христо Иванов. Според Иванов това е по-правилният подход в подкрепа на управляващата коалиция.

Иванов заяви, че с колегите му не са правили пресмятания дали Андрей Гюров ще събере необходимия брой гласове в пленарната зала, както и че няма решение как ще се гласува за кандидата на "Има такъв народ" Любомир Каримански. Решението за подкрепа на номинацията на „Продължаваме Промяната“ е било взето вчера на заседание на парламентарната група на „Демократична България“.

Председателят на ПГ на ДБ обясни, че и двамата кандидати са се срещали с парламентарната им група. "Ние и с двамата колеги тук в парламента имаме много добро сътрудничество, но смятаме, че трябва да се подкрепи коалицията и това е по-здравият коалиционен подход", посочи той. "Имаме определени притеснения как би минала алтернативната кандидатура и готовността на опозицията да я подкрепи", добави депутатът.

"Имаме отлични впечатления от личните качества на г-н Гюров", посочи Христо Иванов и подчерта, че от ДБ се отнасят с уважение и към двамата кандидати. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във