Банкеръ Daily

Общество и политика

ДБ очаква изборите на 11 юли да бъдат много по-свободни

Христо Иванов

"Демократична България" внесе 99999 подписа за регистрация в Централната избирателна комисия за участие в парламентарния вот на 11 юли. Стана ясно, че 20 % от подписите са внесени електронно.

Съпредседателят на обединението Христо Иванов даде заявка за разширяване на електоралната подкрепа на 11 юли и подчерта, че за първи път от много време гласовете за ДБ не идват от София. "Очаквам всички ние да превърнем електронното гласуване в гарант за по-честни резултати. Очаквам и тези избори да бъдат много по-свободни, защото страхът няма да бъде толкова голям фактор, както досега", посочи Иванов.

Промени в листите на ДБ ще има, каза още съпредседателят, но уточни, че те няма да са драстични. "Голямата ни цел е да излъчим не какво да е управление, а управление на промяната, стъпило на три цели – свобода, законност, модернизация. Не можем да влезем в коалиция с ГЕРБ, БСП или ДПС", подчерта той.

Запитан за подслушванията на политици Атанас Атанасов заяви, че независимо от проверките, които ще се направят, след изборите ДБ ще настоява да се извърши и парламентарен контрол. "Безобразията по време на управлението на Борисов са в резултат на липсата на контрол", добави той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във